Nieuwe speelplaats voor basisschool Balder in Ukkel

Publicatiedatum:
07 februari 2018
Dinsdag 6 februari 2018 werd de nieuwe speelplaats geopend van basisschool Balder in Ukkel. De speelplaats kwam tot stand dankzij het project BuitenSpel.

image-220176-speelplaatsbalder.jpg

Met BuitenSpel werd de aanzet gegeven te dromen van een speelplaats die voor elk kind wat te bieden heeft. De kinderen komen vandaag tot spel in een veilige en educatieve omgeving. Ze leren hoe ze met elkaar moeten spelen en hoe zich moeten gedragen op de speelplaats.

De speelplaats is voortaan ook de uitgelezen ruimte om op een sociale en leuke manier te ontspannen. Het is de plaats waar de kinderen op een speelse manier kunnen leren.

Door het gebruik van verschillende ondergronden leren de kinderen ook andere structuren kennen en zullen ze hun spel aanpassen. Een verkeerszone zal nog worden aangelegd waardoor er aan verkeerseducatie wordt gedaan. In de opbergzones zullen de kinderen leren op te ruimen.

Er zal ook een zone komen waar het afval verzameld en gesorteerd zal worden. Zo is er aandacht voor het afvalbeleid. Tot slot is er een vrije speelzone waar kinderen een aanbod krijgen van spelkoffers.

Met het grasveld achteraan werd er ook extra ruimte gecreëerd. Samen met de reeds aanwezige bomen wordt zo de natuur extra binnen getrokken op school.

Het plan voor de nieuwe speelplaats werd uitgewerkt door het schoolteam, de leerlingen en de ouders. Voor inhoudelijke ondersteuning heeft de school beroep gedaan op het OCB.

De school is alvast heel tevreden met het resultaat!

Het artikel vindt u op onderstaande link: